WelkomsTHcursus

Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar in mei en september een welkomstcursus. Dit is dé ideale manier om beter kennis te maken met wielrennen en de vereniging. Of je nou nog maar net een racefiets hebt of een ervaren (wedstrijd)wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de welkomstcursus is voor jou onmisbaar! De fiets gerelateerde activiteiten vinden plaats in verschillende niveaugroepen. 

Aanmelden 

Aanmelden kan via de volgende link: https://forms.gle/EH2rvVxJdpmQKXUu7.

Inhoud welkomstcursus

Trainingen

 • Training 1: Eén worden met je fiets. Je leert door techniekoefeningen wat je allemaal kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
 • Training 2: Bochtentraining. Hoe ver durf jij te gaan, of te wel, hoe scherp durf jij een bocht aan te snijden? Tijdens deze training leer je de vele technieken die komen kijken bij het rijden van een bocht. Voortaan is remmen voor een bocht niet meer nodig!
 • Training 3: Waaierrijden. In Groningen en omstreken ontkom je er niet aan de wind. Deze week leer je omgaan met winderige omstandigheden. In welke positie heb je het minste last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na een tochtje door de polders!
 • Training 4: Sprinttraining. Tijdens deze training leer je hoe je het beste of nog beter kan sprinten op de fiets. Een goede eindsprint kan net het verschil maken bij de strijd om een podiumplek of bij een bordjessprint!  

Andere activiteiten

 • Pizza eten. Na de tweede training is er de mogelijkheid om samen pizza te eten in onze stamkroeg: Tram13.
 • TH-borrel. Ergens tijdens de welkomstcursus krijg je de kans om aan te sluiten bij de tweewekelijkse TH-borrels. Dé manier om bestaande TH-leden te leren kennen! Als je lid wordt, of dit al bent, ben je uiteraard elke borrel van harte welkom.
 • ToerTHocht + soigneercursus: De welkomstcursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je zo'n 60 tot 80 km gaan fietsen vanuit Groningen. Na afloop krijg je, onder het genot van een drankje bij onze sponsor Spaak, een soigneercursus. Na het volgen van deze cursus zit jij nooit meer onverzorgd op de fiets!
 • InTHrodag/-weekend: na afloop van de  welkomstcursus in mei vindt een InTHrodag plaats. Hieraan kan je deelnemen als je na de welkomstcursus besluit lid te worden van TH. Op deze dag krijg je de kans om de nieuwe TH-leden (en dus je nieuwe fietsmaatjes) ook náást de fiets beter te leren kennen. Het InTHroweekend vindt plaats na afloop van de welkomstcursus in september. Dit is hetzelfde idee, maar dan langer. Hier zijn zowel de deelnemers van de welkomstcursus van mei als die van september welkom. 

Locatie 

De welkomstcursus vindt plaats in Groningen (stad). De exacte verzamellocatie wordt te zijner tijd met je gedeeld.

Racefiets

Het is verplicht om op een geschikte fiets te komen. Dit houdt in dat je op een racefiets komt (dus geen tijdritfiets/gravelbike/MTB, etc.). Ook zijn fietsen waarmee op het frame geschakeld (dus niet via het stuur) niet toegestaan.

Heb je zelf geen geschikte fiets? Dan kan je kosteloos een fiets lenen van Tandje Hoger. Wij hebben drie leenfietsen beschikbaar (maat 54, 56, en 58). Als je een fiets wilt lenen of meer informatie hierover wilt ontvangen, dan kan je contact opnemen met de intern commissaris (ic@tandjehoger.com). Zijn de fietsen niet meer beschikbaar, dan kan je bij Krol Wielersport vragen of het mogelijk is een fiets (in jouw maat) te huren, en dit voor een schappelijke prijs. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met Krol Wielersport, Korreweg 12, 9715 AA Groningen, en vermeld daarbij dat je meedoet met de welkomstcursus van Tandje Hoger. 

Kosten

De kosten voor de welkomstcursus in september zijn €15,-, in mei is dit €33 (incl. halfjaar lidmaatschap). Hiervoor kan je deelnemen aan alle trainingen van de Welkomstcursus. Activiteiten, zoals pizza eten en drankjes op een borrel, zijn wel voor eigen rekening.

Data

De eerstvolgende welkomstcursus is in mei 2024. Onderstaande data kan je alvast noteren in je agenda!

 • 6 mei 18:00: Training 1
 • 13 mei 18:00: Training 2 + pizza eten
 • 27 mei 18:00: Training 3
 • 3 juni 18:00: Training 4
 • 5 juni 18:00: Toertocht + soigneercursus

N.B.: Het wordt sterk aangeraden om mee te doen met de welkomstcursus vóór deelname aan de reguliere trainingen van de vereniging.  

Onze sponsoren